Banquet Sales medewerker

Ter versterking van het commerciële team is conferentiehotel Kontakt der Kontinenten op zoek naar een enthousiaste fulltime Banquet Sales medewerker.
 
Centraal gelegen op de Utrechtse Heuvelrug in Soesterberg ligt Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten. Het bestaat uit twee unieke gebouwen: een voormalig missiehuis en een voormalig klooster, omringd door een groot bebost terrein. Nu is het een ontmoetingsplek voor wereldburgers. Het conferentiehotel beschikt over 131 hotelkamers, 30 conferentiezalen en een wereldse F&B beleving in ProefLokaal de Wereld. Beide locaties zijn bijzonder geschikt voor zowel zakelijke als feestelijke bijeenkomsten. Een enthousiast team van medewerkers staat dagelijks klaar voor de gasten om optimaal invulling te geven aan het motto: beleef wereldse gastvrijheid!

Wij zijn niet zomaar een conferentiehotel

We hebben iets te vertellen én te betekenen. Aan de buitenkant valt de kloosterlijke sfeer van mooie historische gebouwen met een grote diversiteit aan zalen en onthaalmogelijkheden op. Onze gasten waarderen de centrale ligging op de Utrechtse Heuvelrug op een groot eigen bosgebied met ruime, gratis parkeergelegenheid. Het Cenakel heeft een intiemere sfeer dan het grotere hoofd-gebouw. Het is dan ook geliefd als evenementenlocatie en voor zakelijke bijeenkomsten en conferenties.

Ons buitenterrein biedt meer dan een goed terras. Er zijn zitzakken, wandelpaden, picknicktafels, hangmatten en natuurlijk een groot eigen bosgebied wat zich goed leent voor outdoor activiteiten. De compleet nieuwe Thermen Soesterberg ligt op loopafstand van ons hotel en biedt alle faciliteiten voor lichaam en geest: van een dagje ontspannen tot een volledige treatment. De historische gebouwen bieden genoeg ruimte zonder erin te verdwalen. Daardoor kunnen we ook grote groepen ontvangen, terwijl er tegelijkertijd een zekere beslotenheid of intimiteit is.

Wij koesteren de erfenis van de idealisten die hier woonden en werkten. De levenshouding van de oorspronkelijke bewoners (de paters SVD) was er een van actie én van rust, van hard werken én van bezinning, van verbondenheid én van afzondering. Die verbindingen staan ook centraal in de manier waarop wij ons conferentiehotel nu vormgeven. Zij verdiepten zich in de culturen waarmee ze in contact kwamen. Zij vonden dat missie geen eenrichtingsverkeer kon zijn, maar vroeg om wederkerigheid. Zo is Kontakt der Kontinenten aan haar naam gekomen. Deze bijzondere afkomst geeft ons conferentiehotel kleur en smaak. Onze gasten omschrijven het nogal eens als een ‘kloosterlijke sfeer’. Een mooi tegenwicht in het huidige tijdperk van jachtigheid, oppervlakkigheid en digitalisering.

Je zou kunnen zeggen dat KdK een ziel heeft door zijn maatschappelijke betrokkenheid en idealistische grondslagen. Onze historie kleurt ook onze opvattingen over gastvrijheid. Gastvrijheid is bij ons geen kunstje en gaat vérder dan service. Achter de belangstelling voor de wereld en de warme uitstraling van gastvrijheid, zit een ideaal, namelijk dat álle mensen welkom zijn. Onze medewerkers stralen openheid voor de wereld en een betrokken, wat idealistische houding uit. Onze gasten ervaren de sfeer in termen van een ‘thuisgevoel’ door de ongedwongen sfeer en de persoonlijke benadering.

Zonder overdreven luxe na te steven, hebben we met de moderniseringen van afgelopen jaren gebroken met de gedateerde soberheid, waardoor het onze gasten aan niets ontbreekt. Duurzaam ondernemen is voor ons vanzelfsprekend omdat we gewend zijn constant naar de wereld om ons heen te kijken.
De beleving in en rond ons conferentiehotel is overgoten met een ‘werelds sausje’. In ProefLokaal De Wereld worden de zintuigen geprikkeld. De vleugels van Kontakt der Kontinenten zijn vernoemd naar de continenten waar de missionarissen vroeger naar uitgezonden werden, en aangekleed met foto’s van mensen uit die streken. Onze gasten zien echter ook ín ons hotel veel verschillende gezichten, want we hebben medewerkers met allerlei achtergronden; een verrijking! Onze mensen zijn het gezicht van Kontakt der Kontinenten. Kortom, we zijn een conferentiehotel mét en vóór wereldburgers.

Functieomschrijving

De afdeling reserveringen is van cruciaal belang voor onze organisatie. Op deze afdeling komen alle reserveringsaanvragen voor het gebruik van onze faciliteiten telefonisch en per e-mail binnen. Aan het reserveringsteam de uitdagende taak om alle aanvragen te verwerken en om op basis van de behoeften en wensen van de gasten een aantrekkelijk (prijs)voorstel uit te werken. Dit kan variëren van een zaal voor een vergadering of training met een standaard vergaderarrangement tot een uitgebreid evenement met allemaal toeters en bellen er op. En als de boeker graag eerst wil komen kijken dan verzorgen jullie natuurlijk graag een inspirerende rondleiding om de talrijke mogelijkheden binnen en rondom de gebouwen van ons bijzondere conferentiehotel toe te lichten.
  • Iedere dag is een uitdagende puzzel, want jullie streven met elkaar naar een optimale omzet en een zo hoog mogelijke bezetting van de conferentiezalen én de hotelkamers. En in de concurrerende branche waarin wij werken, is het van groot belang dat de voorstellen die jullie doen voor bijeenkomsten ‘offers they can’t refuse’ zijn.
  • Als een reservering definitief gemaakt is, dan zorgen jullie er voor dat alles wat er verkocht en beloofd is duidelijk overgedragen wordt aan de operationele afdelingen zodat zij de gasten een wereldse gastvrije beleving kunnen geven, waarbij alles tot in de puntjes verzorgd is.
  • Als gepassioneerd organisatietalent snap jij als geen ander wat er nodig is om een geslaagde bijeenkomst te organiseren. Jij kunt de klanten en gasten hier enthousiast over adviseren en dit doe je met een gezonde commerciële drive. Daarbij gebruik jij het bijzondere karakter en het onderscheidend vermogen van onze organisatie én jouw overredingskracht om potentiële boekers over de streep te trekken.
  • Met een telefoon die op sommige momenten roodgloeiend staat en een mailbox die vol blijft stromen is het heel belangrijk dat jij het hoofd koel weet te houden en dat je netjes en gestructureerd werkt. Want anders zie je binnen de kortste keren door de bomen het bos niet meer.

Ben jij het commerciële talent dat toe is aan een uitdagende functie in een unieke organisatie? Dan is dit de baan die jij zoekt en ben jij de kandidaat die wij zoeken!
Mail je CV inclusief motivatie dan naar René Giel, onze directeur via: personeelszaken@kontaktderkontinenten.nl Als René enthousiast is over jouw sollicitatie nodigt hij je graag uit voor een nadere kennismaking bij ons in het hotel.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 
2017-05-08
U kunt bij ons gratis uw vacature voor de meeting industrie aanmelden. Het maakt niet uit of het gaat om een vaste of tijdelijke baan, full time of part time of een freelance opdracht. Wij zorgen dat uw vacature binnen 24 uur online staat. Uw meeting job kunt u hier aanmelden.


Ben jij de gedreven persoon die het Service Centre van Worldmeetings full time komt versterken?
 
Iedere twee weken weer op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Agenda
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV